Agenda update

De Agenda is voor de komende periode bijgewerkt. Met de jaarvergadering op dinsdagavond 25 oktober en een verkoping op dinsdag 15 november. U kunt goederen meenemen en ter verkoop aanbieden. Start 20.30, goederen graag voor 20:00h brengen. Verder ruimen wij ons magazijn nog verder op.

 

Afd. jaarvergadering 2022

Onze, uitgestelde, jaarvergadering 2022 willen we houden op dinsdagavond 18 of 25 oktober. Waarin we, zoals gebruikelijk, het afgelopen jaar even doornemen, de begroting laten zien en bespreken wat wij het komend seizoen zouden kunnen gaan doen.

 

SK Carl – PA3AUP

In de CQ-PA van juni 2022 is te lezen dat Carl Stokman – PA3AUP op 2 juni 2022 is overleden.

Carl was in het Gooi ook actief. Zo is hij voorzitter geweest van de VRZA afdeling ’t Gooi.

Zoals onderstaande te lezen is, was hij de laatste jaren niet meer zo actief.

Bron: CQ-PA Jun-2022.

Verkoping 17 mei

Op 17 mei zal er weer de gebruikelijke verkoping plaats vinden. Start 20:30u

Uw mag radiohobby gerelateerde spullen meenemen die tegen opbod verkocht worden door onze ervaren veilingmeesters Maarten en Erik. Zorg dat alles voor 20:00u klaar staat en label alles met uw call en eventueel minimum bedrag.

Van de opbrengst is een percentage voor de club. Uiteraard mag u de artikelen ook schenken.

Daarnaast staat er al geruime tijd een uitstalling van artikelen in de vergaderruimte die ook te koop zijn. De voorraad wordt nog steeds aangevuld met goederen uit het magazijn.

Alle niet verkochte handel dient weer meegenomen te worden.

Daarnaast is een groepje o.l.v. Joop en Hans artikelen op marktplaats aan het verkopen, zoek op “Radioclub”.

Met deze opbrengsten hopen we voldoende geld binnen te halen om de huur voorlopig te kunnen betalen. Vrijwillige bijdragen zijn echter nog steeds hard nodig.

 

SK Viktor – PE1GCB

SILENT KEY

Droevig nieuws afgelopen vrijdag is Viktor de Vries (PE1GCB) op 75-jarige leeftijd overleden. Viktor kampte al lange tijd met gezondheidsproblemen.

Viktor kwam meer dan 40 jaar geleden in aanraking met het zendamateurisme. Zijn onderbuurman, die directeur was bij de PTT en tevens zendamateur, leende hem een zendertje om te luisteren en hierna was Viktor verknocht aan de hobby. Eerst als PD0GJH en later als PE1GCB.

In 2019 was hij nog te zien op de lokale televisie toen hij samen met zijn vrouw Elly een noodkreet deed om een traplift. De traplift was afgewezen door de gemeente waardoor hij moest verhuizen. Viktor vreesde hierdoor zijn hobby te moeten opgeven. Mede door de hulp van PA5TYS kon Viktor ook vanaf zijn nieuwe QTH toch nog zijn hobby beoefenen.

De crematie van Viktor vindt vrijdag 15 april plaats om 10:00 uur in de aula van Crematorium Laren, Weg Over Anna’s Hoeve 1, 1251 SW Laren.

Bron: Bastiaan Miché